در ابتدای این مقاله ابتدا به توضیحات کلی در مورد انواع آبگرمکن های خورشیدی و مزیت های آن می پردازیم و سپس به نحوه نصب آبگرمکن خورشیدی در اصفهان می پردازیم ؛ با برقآب سازه همراه باشید .
Solar water heating یا آبگرمکن خورشیدی وسیله ای می باشد که با دریافت انرژی خورشیدی آب مورد نیاز را گرم می کند . به دلیل رایگان بودن این منبع انرژی استفاده از آن در منازل ، هتل ها و … ازنظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد .
در این دوره زمانی با افزایش روز افزون تکنولوژی و گسترش انرژی های جدید نگرانی انسان در حفظ طبیعت بسیار بیشتر شده است . استفاده از سوخت های فسیلی به دلیل آلوده کردن محیط زیست و همیشگی نبودن آن از مشکلات اساسی بشر امروز است ، یکی از راه حل های ارائه شده در این زمینه استفاده از انرژی های باک و جایگزین می باشد که یکی از آنها انرژی ارزان و قابل دسترس خورشید است ؛ انرژی خورشیدی بزرگترین منبع انرژی در دنیا است ، این انرژی که بی انتها بوده در اکثریت کشورها قابل استفاده می باشد .
انواع مختلف آبگرمکن خورشیدی :
بر اساس نحوه عملکرد آبگرمکن خورشیدی می توان آن را به چهار دسته متفاوت تقسیم نمود که عبارتند از :
- ترموسیفونی
- پمپی
- ثقلی
- سیستم حلقه بسته
در ادامه نحوه ی کار هر یک از موارد توضیح داده شده است .
مقاله ای را که در مورد نصب روشویی در استان اصفهان نوشته ایم را مطالعه کنید .
سیستم گردش غیر فعال ( ترموسیفونی )
ساختار Thermo siphon یا سیستم گردش غیر فعال بسیار ساده می باشد . آبگرمکن ها شامل تعدادی کلکتور و یک مخزن ذخیره است که مخزن ذخیره آن دوجداره می باشد . کارکرد صفحات کلکتور جذب انرژی خورشیدی و تبدیل آن به انرژی گرمایی است ؛ جذب انرژی خورشیدی از طریق لوله های رایزر که به صغحات کلکتور متصل هستند صورت می گیرد ، لوله های رایزر این گرما را به سیالی که درون لوله ها در جریان است منتقل می کند ، اگر سیستم ترموسیفونی باشد سیال گرم شده داخل مخزن دوجداره ی آبگرمکن ذخیره می شود و سپس وارد جداره خارجی شده و آب مصرفی را گرم می کند .
آبگرمکن خورشیدی ( پمپی )
اجزای تشکیل دهنده آبگرمکن پمپی یک مخزن ذخیره و پمپ سیرکولاسیون ودو کلکتور می باشد . کلکتورها در آبگرمکن پمپی همانند آبگرمکن ترموسیفونی عمل می کنند و تفاوت این دو در آن است که در آبگرمکن پمپی شما می توانید مخزن ذخیره را در هر جایی از ساختمان نصب کنید ؛ معمولا مخزن ها در این نوع آبگرمکن نزدیک محل مصرف نصب می شود .
جزء دیگر این آبگرمکن پمپ سیرکولاسیون می باشد که نقش آن افزایش راندمان وخروجی آبگرمکن خورشیدی پمپی کم مصرف است .
آبگرمکن خورشیدی برگشتی ( ثقلی )
در اکثر مواقع سیستم برگشتی ثقلی از سیستم های غیر مستقیم است که در این سیستم آب در یک سیکل بسته گرمای خورشید را از کلکتور ها می گیرد و آن را از طریق یک مبدل حرارتی گرم می کند ؛ میزان کارکرد سیستم آبگرمکن خورشیدی ثقلی تا زمانی است که نیروی خورشیدی به میزان کافی وجود داشته باشد ! هرگاه که انرژی خورشیدی به میزان کافی نباشد پمپ دستگاه از کار می افتد و با جریان جاذبه زمین سیال های درون کلکتور به داخل مخزن تخلیه می شود .
سیستم حلقه بسته (غیر فعال)
در این نوع آبگرمکن مایع ضد یخ از طریق گرمای خورشید گرم می شود و سپس از طریق مبدل حراراتی در اطراف مخزن به گردش در می آبد و آب داخل مخزن را گرم می کند؛ در ادامه مایع ضدیخ مجدد به چرخه باز می گردد؛ این روش برای استفاده در مناطقی که میزان بارش در آنها زیاد است استفاده بهینه تری دارد.
روند رو به رشد استفاده از آبگرمکن های خورشیدی در دنیا :
بیشترین استفاده از انرژی های تجدید پذیر در تولید حرارت و گرما می باشد که به طور عمده به آبگرمکن های خورشیدی و سوخت های زیستی اطلاق می گردد . بر این اساس یکی از کاربردی ترین فناوری ها در زمینه انرژی های تجدید پذیر مرتبط با آبگرمکن های خورشیدی است . در مجموع تا پایان سال 2012 ظرفیت نصب شده آبگرمکن های خورشیدی به 265000 مگاوات حرارتی رسیده است .
10 مزیت خرید آبگرمکن خورشیدی :
- جلوگیری از گرم شدن زمین و در نتیجه حفظ محیط زیست
- حفظ انرژی و منبع فسیلی
- کاهش هزینه ها
- افزایش ایمنی
- دسترسی همیشگی و نامحدود به انرژی های پاک
- قابل استفاده در همه ی فصل های سال حتی در دمای منفی 30 درجه سانتیگراد
- دارا بودن گنجایش 300 لیتری
- بدون ایجاد آلودگی صوتی
- دارا بودن طول عمر نسبتا بالا ( 10 الی ۱۵ سال )
- گرمایش 90 درجه در روزهای آفتابی و گرمایش 70 درجه سانتی گراد در روزهای نیمه ابری
نکته های مهم هنگام انتخاب و خرید آبگرمکن
هنگام خرید آبگرمکن باید به نکاتی توجه نمود که در ادامه به آن ها می پردازیم :
- نوع سوخت : نوع سوخت آبگرمکن را باید از لحاظ کارایی ، هزینه های سالانه و در دسترس بودن مورد بررسی قرار داد .
- نوع آبگرمکن : انواع آبگرمکن ها شامل آبگرمکن های گازی ، برقی ،دیواری ، زمینی و خورشیدی می باشند .
- ظرفیت مخزن : در مدل های مختف آبگرمکن مخزن های آب ظرفیت های متفاوتی دارند که برای انتخاب هر چه بهتر آبگرمکن مناسب می بایست ظرفیت مخزن آن را مورد بررسی قرار داد .
- اندازه : توجه به فضایی که قرار است آبگرمکن را در آن قرار دهید اندازه ی آن را انتخاب کنید .
- فشار آب : توجه به فشار آب منطقه مورد نظر نوع آبگرمکن را انتخاب کنبد برای مثال در منطقی که فشار آب پایین است آبگرمکنی بخرید که با فشار کم آب هم کار کند ؛ البته برای روشن کردن هر کدام از آبگرمکن ها حداقل فشار آب نیاز است زیرا بدین صورت آبگرمکن روشن نمی شود .
- ایمنی آبگرمکن : آبگرمکن ها باید علاوه بر سیستمم های ایمنی استاندارد دارای کلید حرارتی نیز باشند .
- مصرف انرژی : در هنگام خرید آبگرمکن برای استفاده بهینه تر از انرژی به برچسب زده انرژی دستگاه توجه کنید .
- قیمت : از عوامل تأثیر گذار بر قیمت آبگرمکن ها می توان به برند ، نوع کاربرد ، ظرفیت ، نوع سوخت مصرفی و… اشاره کرد . قبل از آنکه اقدام به خرید آبگرمکن کنید بهتر است هزینه های سالانه ی آن را تخمین زده و با انواع مدل های کم مصرف آن مقایسه کنید.
- شمعک : در گذشته آبگرمکن ها برای کارکرد خود به شمعک های همیشگی نیاز داشتند که این باعث افزایش هزینه های گاز مصرفی می شد ؛ امروزه آبگرمکن هایی وارد بازار شده اند که بدون شمعک هستند و باسیستم خودکار جرقه زن کار می کنند ، سیستم جرقه زن آبگرمکن را روشن می کند و شما می توانید از آبگرم فوری استفاده کنید .
خدمات برقآب سازه در زمینه نصب آبگرمکن خورشیدی :
کارتو به متخصصش بسپار
اگر می خواهید تجربه ی خوبی از نصب آبگرمکن های خورشیدی در اصفهان داشته باشید آن را به پرسنل مجرب شرکت برقآب سازه بسپارید ؛ شرکت برقآب سازه با چندین سال سابقه در زمینه خرید و نصب آبگرمکن های خورشیدی این اطمینان را به شما می دهد که بهترین کیفیت و خدمات را دریافت خواهید کرد .
این شرکت همچنین با آموزش های دقیق و مستمر در تلاش است بهترین خدمات را به مشتریان خود عرضه نماید ، برای اطلاعات بیشتر در این زمینه و مشاوره رایگان در زمینه نصب آبگرمکن های برقآب سازه با شماره 09913199915 تماس حاصل فرمایید .