کولر گازی به سیستم تراکمی طلقی می شود که به منظور تهویه مطبوع هوا در محیط های ساختمانی ، پاساژ ها و … استفاده می شود . هر چند امروزه بیشتر کولرهای گازی دارای سیستم سرد و گرم می باشند ، اما همچنان الویت استفاده از آنها برای خنک کردن محیط در فصول گرم سال می باشد . یکی از تجهیزات سرمایشی که در سالیان گذشته به شدت محبوب شده و به صورت خیلی گسترده ای در منازل و محیط های کاری استفاده می گردد کولر گازی می باشد . اینکه کولر گازی چیست و یا انواع آن کدامند در کنار تاریخچه پیدایش کولر گازی برای خیلی از افراد جذاب بوده ، ولی نکته قابل توجه در حال حاضر بحث نحوه تعیین قیمت و در برندهای مختلف علت کارنکردن کولر گازی و طریقه تعمیر کولر گازی توسط شرکت برقآب سازه می باشد .
معرفی انواع کولر گازی
این دستگاه انواع گوناگونی دارد و هر مدل از تجزیهات و ویژگیهای خاص خود برخوردار است. برای انتخاب یک اسپلیت گازی مناسب باید بدانید که کدام مدل برای مصرف مورد نظر شما مناسب خواهد بود.کولرهای گازی در انواع مختلف تولید میشود،از جمله:
- کولر گازی یک تکه یا پنجرهای
- کولر گازی دو تکه (اسپلیت)
- کولر گازی پرتابل (قابل حمل)
- کولر گازی ایستاده
- کولر گازی سقفی یا کاستی
- کولر گازی داکتی یا کانالی (در این نوع ممکن است گرمایش به صورت کویل آب گرم باشد)
کولر گازی پنجرهای
کولر گازی پنجرهای شامل کندانسوری است که در انتهای این اتاقک و به سمت بیرون است و یک فن کندانسور در پشت آن است که هوا از طریق آن دمیده میشود این کولر گازیها به دلیل نداشتن ریموت کنترل و نداشتن حالت گرمایش، کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.این نوع در محل پنجرهها قابل نصب است. البته برای اینکه هوای گرم تولید شده وارد محیط نشود باید ۳۰ درصد از قسمت پشتی کولر در فضای باز باشد. این مدل بیشتر برای منازل و محل کار قابل استفاده است.
انواع کولر گازی دو تکه (اسپلیت)
این نوع اسپلیت های گازی شامل دو یونیت داخلی و خارجی هستند که یونیت داخلی (اپراتور)، داخل ساختمان و یونیت خارجی (کندانسور) در فضای آزاد نصب میشود و برای اکثر مکانها قابل استفاده است.
کولر گازی کاستی
این مدل کولر بیشتر در فضاهای اداری، تجاری و مکانهایی که سقف بلند دارند، استفاده میشوند. یونیت داخلی اسپلیت کاستی نیز داخل سقف کاذب قابل نصب است.
کولر گازی پرتابل یا قابل حمل
این مدل از لحاظ نحوه کارکرد به خنک کننده گازی پنجرهای شباهت دارد؛ با این تفاوت که دستگاه پرتابل قابل حمل است و الزامی به نصب آن در یک مکان ثابت نیست. این مدل کولر گازی دارای ریموت کنترل است و به دلیل شکل آن، برای فضاهای کوچک به صورت اجاره ای و موقت استفاده میشود. هوای گرمی که در کولر تولید میشود نیز از طریق یک لوله به خارج از منزل منتقل میگردد. خنک کننده های پرتابل برای مکانهای کوچک مناسب تر هستند.
کولر گازی ایستاده
با اینکه این مدل از لحاظ مکانیزم داخلی به اسپلیت دیواری شباهت زیادی دارد اما از سیستم خنککننده قویتری برخوردار است؛ از این رو برای استفاده در فضاهای بزرگ مانند سالنها، مساجد، ادارات و… مناسب است. کولرهای ایستاده در دو نوع سه فاز و تک فاز (معمولی و اینورتر) تولید میشوند. کولرهای گازی ایستاده معمولاً در ظرفیتهای ۴۸ هزار تولید میشوند.
داکت اسپلیت
تنها تفاوتی که میان این مدل و مدل قبلی وجود دارد، ظاهر و نوع نصب یونیت های آن است. برخلاف اسپلیت دیواری که یونیت داخلی روی دیوار نصب میشود، یونیت داخلی داکت اسپلیت به صورت توکار داخل سقف کاذب قرار میگیرد. البته داکت اسپلیت برای توزیع هوای مطبوع خروجی به یک کانال نیز نیاز دارد.
ظرفیت کولرهای گازی و حداکثر مساحت تحت پوشش آنها
ظرفیت کولر گازی نشان میدهند که کولر تا چه مساحتی میتواند هوای محیط را خنک کند. در واقع هر چقدر این ظرفیت بیشتر باشد مساحت بیشتری را نیز تحت پوشش قرار میدهد. این ویژگی در انتخاب کولر مناسب به شما کمک زیادی میکند
- کولر گازی ظرفیت ۹۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۱۲ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۱۲۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۲۰ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۱۸۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۴۵ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۲۴۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۶۵ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۳۰۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۹۰ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۳۶۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۱۱۰ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۴۲۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۱۳۰ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۴۸۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۱۵۰ متر مربع را پوشش میدهد
- کولر گازی ظرفیت ۶۰۰۰۰: این دستگاه تا مساحت ۱۸۰ متر مربع را پوشش میدهد
در صورت نیاز به تعمیر پکیج در اصفهان کیلیک کنید:
این نکته را باید ذکر کنیم، که کمپرسور در کولرهای گازی دوتیکه و پنجرهای به یک شکل کار میکنند و خرابی و تعمیر آنها نیز مانند هم می باشد که شرکت برقاب سازه کلیه تعمیرات و تعویض کولر گازی را بر عهده دارد…
- قطع شدن فیشها و یا سیم کمپرسور
- اورلود کمپرسور
- برد الکتریکی
- رله فرمان
- خازن راهانداز
- سنسور رزیستور
اگر میخواهید علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی و نحوه برطرف کردن آن را بدانید، ادامه مطالب این مقاله را از دست ندهید.
قطع شدن سیم و یا فیش کمپرسور:
اگر پی بردید که کمپرسور روشن نمیشود ممکن است که سیمها پوسیده شده باشند و باعث خرابی و قطعی در جریان برق شوند. به همین علت لازم است که چند مدت یکبار کولرگازی را سرویس کرد که شرکت برقاب سازه کلیه خدمات سرویس دوره ای را انجام میدهیم تا از پوسیده شدن سیمها جلوگیری کنیم .
فیشها نیز وظیفه متصل کردن سیمها به کمپرسور را دارند، ممکن است به دلیل استفاده طولانی مدت از کولرگازی، فیشها شکسته و یا شل شوند و در نهایت باعث قطعی اتصالات کمپرسور شود.
اورلود کمپرسور:
یکی از قطعات داخلی کمپرسور، اورلود میباشد که وظیفه آن حفاظت از کمپرسور میباشد. بعض وقت ها یونیت خارجی کولرگازی دچارگرفتگی و کثیفی باشد و یا جریان بالایی در کولر گازی برقرار باشد، کمپرسور داغ میشود در این زمان، اورلود برای نگهداری از کمپرسور اتصال را قطع کرده و به کمپرسور اجازه میدهد که سرد شود
شما میتوانید با استفاده از دستگاه آمپرسنج، متوجه شوید که آیا اورلود کولرگازی خراب است یا نه. اگر خرابی اورلود به شما نشان داده نشد،میتوانید علت کار نکردن کولر گازی و برطرف کردن مشگل آن را به تیم برقاب سازه بسپارید تا در اسرع وقت و با هزینه مناسب مشگل را بیابید و آن را برطرف کنیم.
برد الکترونیکی کمپرسور:
ولتاژ کولرهای گازی از طریق برد های الکترونیکی تأمین میشود. ممکن است خرابی کمپرسور، روشن نشدن آن باشد که علت این اتفاق تأمین نشدن ولتاژ کافی برای برد الکترونیکی میباشد و باید بدانید که یکی از قطعات برد کمپرسور دچار اختلال شده است. در این هنگام شما باید از متخصصین برقاب سازه کمک بگیرید زیرا برای بررسی، تعویض و یا تعمیر نیاز به ابزار خاصی است که بهتر است برای جلو گیری از خرابیه بیشتر خودتان وارد عمل نشوید.
سنسور رزیستور:
مقداردمای محیط روی کمپرسور را کنترل میکند . گاهی علت کار نکردن کمپرسور، میتواند قطع شدن اتصالات این سنسور باشد. در این زمان میتواند با وصل کردن اتصالات، به حل این مشکل بپردازید. اگر مشکل رفع نشد، به احتمال زیاد رزیستور دچار خرابی و سوختگی شده باشد و باید اقدام به تعویض آن کنید که میتوانید از پشتیبان های شرکت برقاب سازه برای تعویض سنسور کمک بگیرید.
رله فرمان:
ولتاژ اکثر قطعات کمپرسور، به وسیلهی رله فرمان تأمین میشود. اگر کولرگازی دچار خرابی شد ابتدا رله فرمان را چک کنید و اگر دچار خرابی نبود، به سراغ برد کمپرسور بروید. برای بررسی خراب بودن یا نبودن رله فرمان، میتوانید از مولتی متر استفاده کنید و در صورت داشتن مشکل آن را رفع کنید .
خازن راهانداز:
خازن راه انداز بر روی کمپرسور نصب شده و کمپرسور با استفاده از آن استارت میزند و شروع به کار میکند. اگر خازن راه انداز دچار خرابی شود، دیگر کمپرسور کولرگازی کار نمیکند. میتوانید با استفاده از مولتیمت، از وصل بودن و یا نبودن اتصالات خازن مطلع شوید و یا در صورت نیاز از مشاورین برقآب سازه کمک بگیرید.
در موارد بالا علت کار نکردن کولر گازی و نحوه رفع اشکالات را شرح داده ایم. اگر مطالب فوق به شما کمکی نکرده شما رو به ادامه مباحث خرابی کولر گازی دعوت میکنم.
نحوهی برطرف کردن مشکل در کمپرسور کولر گازی:
اگر متوجه شدید که کولر گازی روشن نمیشود مراحل زیرا را انجام دهید:
ابتدا پریز برق را چک کنید، ممکن است اشکال از دوشاخه و یا سیم رابط کولر باشد:
مقدار برق را در ترمینال اصلی توسط ولتمتر چک کنید. اگر ولتاژی در ترمینال اصلی نبود، دو شاخه و سیم را عوض کنید.
ممکن است کلید اصلی کولر خراب باشد:
ممکن است در کلید قدرت فاز وجود نداشته باشد و همین باعث روشن نشدن کولر گازی میشود. باید کلید قدرت را جدا کرده و بررسی نمایید و با استفاده از اهم متر کلید را چک کنید.
امید واریم مطالب فوق به پیدا کردن مشکل کولر گازی شما و راه حل آن کمک کرده باشد در صورت نیاز به تعمیر شیرآلات در اصفهان کیلیک کنید.